Preguntes freqüents

 

Qui pot fer propostes?

Qualsevol persona que visqui o treballi a Premià de Mar pot fer una proposta. 

On es poden fer les propostes?

Les propostes es poden fer pel web del Portal de Govern Obert dins l'apartat del Pressupost participatiu en la fase de Debat o bé presencialment al Centre Cívic (Esperança, 19) i a la Biblioteca Martí Rosselló (carretera de Vilassar de Dalt, 100)

Què puc proposar?

Qualsevol persona o entitat podrà fer arribar el projecte que consideri positiu per a Premià i que vol que l’Ajuntament tiri endavant.

Com més clara i concreta sigui l’explicació de la teva proposta, més fàcil serà que l’Ajuntament l’avaluï adequadament i que la gent la voti en la següent fase.

A més a més...

  • No ha de superar els 200.000 €
  • Ha de ser de competència municipal

L’execució de la proposta ha de ser de competència i gestió municipal. Aquelles que siguin competències d’altres administracions, no formaran part del llistat de votació.

  • Ha de ser legal

La proposta ciutadana no ha de ser contrària a cap normativa ni al bé comú (drets humans i fonamentals).

  • Ha de ser viable

No hi ha d’haver cap impediment que la faci inviable.

  • Ha de poder-se executar dins l’any 2018

S’unificaran les propostes si aquestes estan repetides o són molt similars. S’intentarà evitar, però si la proposta és excessivament genèrica, i no és possible quantificar-la, es podrà proposar la seva exclusió del llistat de votació.  

El projectes que presenti la ciutadania que l’Ajuntament estigui desenvolupant o tingui previst executar a molt curt termini, s’exclouran del llistat de votació.

Es publicarà al web el llistat de propostes excloses del llistat de votació, explicant el motiu de la seva exclusió.   

Com puc conèixer les propostes que ha fet la gent?

Al portal de Govern Obert estaran totes les propostes tal i com han estat redactades pels autors. L’administrador de la pàgina, afegirà les propostes que es deixen a les urnes participació i que s’envien per correu electrònic.

Per conèixer les idees ciutadanes en profunditat, Ràdio Premià de Mar enregistrarà un espai d’un minut i mig en el qual, l’autor que vulgui, explicarà la seva proposta. Aquests espais radiofònics es podran escoltar al llarg de la programació. Totes aquestes intervencions es publicaran al web de Ràdio Premià de Mar durant la fase de votació.     

Qui pot votar?

Podrà votar qualsevol persona més gran de 16 anys i que estigui empadronada a Premià de Mar.

Quantes propostes puc votar?

Es poden votar un màxim de 5 propostes.

Quines propostes puc votar?

Abans de la fase de votació, es publicaran totes les propostes que hagin passat la valoració tècnica i de la comissió d’avaluació perquè compleixen els criteris requerits. Igualment es publicaran propostes excloses i els arguments que en justifiquen l’exclusió.

On es vota?

Es votarà pel web del Portal de Govern Obert o bé presencialment a 

Biblioteca Municipal 
Centre Cívic 

Com s'escullen les propostes guanyadores?

Les propostes més votades seran les guanyadores. Podran ser una, dues, tres, etc. sempre que entre totes no superin els 200.000 €.

Quan s'executaran les propostes guanyadores?

Les propostes que hagin guanyat passaran a formar part del pressupost municipal que haurà de ser aprovat per part del Ple Municipal per què puguin ser executades durant l'any 2018.