Funcionament i calendari

El procés pas a pas: Com i quan participar?


Pas 1: Sessió informativa

Vols que t’expliquem el pressupost participatiu? A la reunió del 25 de maig explicarem amb més detall què és el pressupost municipal i el procés per implicar-te en el Pressupost Participatiu. Resoldrem els dubtes que ens feu arribar. 

Pas 2: Registra’t i proposa!

Del 29 de maig al 25 de juny pots fer-nos arribar les teves idees, accions, projectes... només cal que et registris al web  o et descarreguis aquest formulari i el portis als següents equipaments municipals. Pot fer-ho qualsevol ciutadà que visqui o treballi a Premià de Mar.

En la fase de votació, podràs explicar la teva proposta durant un minut i mig. Ràdio Premià de Mar difondrà la teva i la resta de les propostes ciutadanes per tal que tothom les conegui. A més a més, també es publicaran al Portal governobert.pdm.cat, al web de Ràdio Premià de Mar i al Vila Primilia. 

Pas 3: Valorem!

Per tal que la teva proposta pugui passar a la següent fase i ser votada, només has de tenir en compte alguns criteris de viabilitat competencial, econòmica i tècnica que utilitzarà l’Ajuntament per valorar les propostes que es porten a votació. 

 Pas 4: Vota les propostes finalistes!

Del 16 al 31 d’octubre podràs votar un màxim de 5 propostes i escollir a quins projectes dónes el teu suport perquè consideres que són els millors pel poble. Hauràs de tenir 16 anys i estar empadronat a Premià de Mar. 

Per conèixer les idees ciutadanes en profunditat, Ràdio Premià de Mar enregistrarà un espai d’un minut i mig en el qual, l’autor que vulgui, explicarà la seva proposta. Aquests espais radiofònics es podran escoltar al llarg de la programació. Totes aquestes intervencions es publicaran al web de Ràdio Premià de Mar durant la fase de votació. També es publicaran al Portal governobert.pdm.cat, i al Vila Primilia, que arriba a totes les llars.    

 Pas 5: Publicació dels resultats

Les propostes amb més vots fins als 200.000 € s’incorporaran al Pressupost Municipal de 2018 perquè es puguin dur a terme un cop l’aprovi el Ple Municipal. 


Grup motor

L’Ajuntament amb un grup de veïns i veïnes han dissenyat aquest procés i seguirem treballant plegats en les diferents fases. Si vols implicar-te més i ajudar què aquest procés sigui cada dia més de tothom, envia un missatge a participacio@premiademar.cat posant-hi a l’assumpte “grup motor”.