conclusions

Data d'inici: 21/02/2017

Data final: 06/03/2017

Etiquetes
 • Participació Ciutadana
 • Joventut

Ajuntament Jove

L'Ajuntament Jove és un projecte de treball amb i per joves, d'implicació i participació, d'aprenentatge en valors, d'expressió de necessitats i expectatives, de planificació i organització de projectes per acabar decidint i gestionant una part del pressupost municipal de joventut.

En una primera fase tots els alumnes de 4t d'ESO de Premià de Mar (escoles i IES) plantegen i treballen sobre el que els afecta i els preocupa.

En la segona fase, un grup voluntari de representants de tothom que ha participat a la 1a fase, desenvolupen els projectes que es posaran a votació. Per presentar-los elaboraran un vídeo cada grup, aquest any, un total de 6 vídeos que es presentaran en plenari a l’Espai l’Amistat davant de tots els 4ts d’ESO de totes les escoles i IES de Premià de Mar.

En la tercera fase tota la ciutadania podrà votar tots els projectes presentats valorant de l’1 al 5 cadascun d’ells.  Els dos projectes més valorats seran els que es portaran a terme. 

Les votacions es realitzaran del 21 de febrer al 5 de març

En la quarta fase, des del 6 de març fins a finals de juny els i les joves desenvoluparan i treballaran sobre els dos projectes guanyadors.

El projecte Ajuntament Jove finalitzarà amb l’execució dels dos projectes per a tota la ciutadania.(aproximadament a finals de maig començaments de juny).

L'Ajuntament Jove va néixer l'any 2009 amb l'objectiu de fer partíceps als joves en la política municipal. 

Després d’una aturada per replantejar-ne el funcionament i els objectius,  aquest curs 2016-2017 l’Ajuntament Jove torna amb una nova dinàmica pensada perquè l’experiència tingui un major impacte social en comptes d’una finalitat d’oci com passava fins ara amb la majoria dels projectes. En aquest sentit, en aquesta nova etapa es vol potenciar que els joves treballin en projectes de voluntat transformadora, elaborats després d’analitzar conjuntament quins són els temes que més els preocupen.

Propera acció:

Termini de votacions del 21 de febrer al 5 de març (ambdós inclosos)

image 1

 

conclusions

Data d'inici: 21/02/2017

Data final: 06/03/2017

Etiquetes
 • Participació Ciutadana
 • Joventut

Ajuntament Jove

 • GO Premià nobody profile image
 • [[ c.title ]]

  [[ c.created_at | date:'dd/MM/yyyy HH:mm' ]]h · [[ c.author.username ]]
  • [[ a.title ]]

   [[ a.created_at | date:'dd/MM/yyyy HH:mm' ]]h · [[ a.author.username ]]

   [[ a.comment ]]

  • GO Premià nobody profile image

conclusions

Data d'inici: 21/02/2017

Data final: 06/03/2017

Etiquetes
 • Participació Ciutadana
 • Joventut

Ajuntament Jove

Els projectes sobre LGTBI i Família, guanyadors de l’Ajuntament jove

El projecte B2 LGTBI, que portava per títol “I am (with) LGTB” i té per objectiu “treure la necessitat de sortir de l'armari” ha estat el que ha obtingut més vots, 676 en total. La iniciativa que es vol portar a terme amb aquest projecte consta d’un teatre fòrum i un mural representatiu del grup LGTBQI.

El projecte A2 Família, amb el títol “Realment vols això pels teus fills?” centrat en el rebuig envers qualsevol maltractament adultista, ha obtingut 673 vots i consistirà en la realització d’un curtmetratge per conscienciar i sensibilitzar a joves i adults per canviar les situacions de violència i reivindicar els drets dels joves.

Els altres projectes, que no es podran portar a terme ja que han quedat per sota en nombre de vots, eren:

B4 Masclisme, amb el títol “Reacciona”: 652 vots

B3: Família, amb el títol “Basta de incomprensión, más comunicación”: 643 vots

B1: Bulling, amb el títol “Valora’t”: 640 vots

A1: Bulling, amb el títol “Tingues consciència del bulling”: 561 vots

L’Ajuntament jove, que s’organitza des de les Regidories de Particiapció i de Joventut, fa possible que els alumnes de 4t d’ESO puguin elaborar un o més projectes adreçats a tots els joves del municipi que, en cas de resultar entre els 2 guanyadors, compten amb el suport de l’Ajuntament per portar-se a terme.

D'ara fins el maig, els joves voluntaris treballaran per desenvolupar i fer realitat els dos projectes guanyadors.