Preguntes freqüents

Si faig 16 anys el dia de la Consulta, podré votar?               

Podrà votar tothom que el dia 8 d’octubre de 2014 tenia 16 anys o més, estava empadronat a Premià de Mar i a més a més complia un dels següents requisits:

Tenia la nacionalitat espanyola,
Era nacional d’un país de la UE, Islàndia, Liechtenstein, Noruega o Suïssa.
Tenia la residència legal a Espanya.

Com puc saber si puc votar?

Cal adreçar-te a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) , és on et poden dir si estàs dins de la llista de persones legitimades per votar. Tel. 937417400 Plaça de l’Ajuntament, 1.

Què puc fer si no he rebut o he perdut el sobre amb la targeta d’identificació i la informació?

La documentació es fa arribar a l’adreça que consta al Padró Municipal.

En cas de no rebre la targeta o si es perd o deteriora, es pot demanar un duplicat fins el 16 de desembre, mitjançant escrit presentat a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (pl. de l’Ajuntament). L’Ajuntament us ha de lliurar una nova targeta en un termini màxim de dos dies, que anul·la la targeta no rebuda, perduda o deteriorada.

Tinc l’obligació d’anar a votar a la mesa més propera a casa meva?

Es pot anar a votar a qualsevol de les 5 meses que hi haurà distribuïdes en tot el municipi.

Centre Cívic: c/ Esperança, 19-21
Biblioteca Martí Rosselló: carretera de Vilassar de Dalt, 100
Pavelló Municipal: camí del mig, 62
Edifici del Gas: c/ Joan XXIII, 2-8
Escola Municipal de Música: Carretera de Vilassar Dalt, 52

Què haig de portar per poder votar?

Si vols votar presencialment necessites identificar-te i per tant caldrà portar el DNI o el passaport o la targeta de residència així com la targeta identificativa que t’haurà enviat l’Ajuntament.

Si vols votar per internet et caldrà la targeta identificativa amb la contrasenya i el número del teu Document d’identitat.

Què puc fer si no estic a Premià els dies de la Consulta?

Pots emetre el teu vot per internet des de qualsevol lloc que estiguis, només necessites la contrasenya que t’haurem fet arribar al domicili d’empadronament i el número del teu document d’identitat i sempre que compleixis els requisits per votar.

Puc votar si visc a Premià però no m’he empadronat?

Les persones que estant legitimades per votar, són aquelles que en data 8 d’octubre de 2014 estiguin inscrites al Padró Municipal, cas de no està inscrit al padró no es podrà votar.

Vull formar part de les meses, hi ha voluntariat? Com m’hi puc apuntar?

Les Meses per a la consulta es composen per un màxim de 3 persones. Dues d’elles escollides aleatòriament del Padró o voluntàries, i una persona de la plantilla municipal nomenada per l’Ajuntament. Si vols formar part del voluntariat de les meses cal omplir aquest formulari i l’Ajuntament es posarà en contacte amb tu.

On puc trobar tota la informació i debats previs a la setmana de votació?

Tant en aquest web com en el de l’Ajuntament trobaràs l’agenda on s’anunciarà el calendari d’actes.

He pogut votar presencialment i per internet. És normal?

Sí, és normal. El sistema permet que una mateixa persona pugui votar per internet i presencialment. En el moment de l’escrutini es creuaran les dades i en els cassos de doble vot s’anul·larà el vot efectuat per internet i prevaldrà el vot presencial.

Com es farà el recompte de vots?

L’escrutini i posterior recompte de vots es farà davant dels membres de les meses, membres de la Comissió de Seguiment i Control i l’empresa contractada.

Qui ha convocat la consulta?

La consulta ha estat convocada per l’Ajuntament de Premià de Mar. El Ple de l’Ajuntament va aprovar el 15 d’octubre de 2014 organitzar una consulta mitjançant vot respecte a la Finca de Can Sanpere.

La consulta és vinculant?

El nostre ordenament jurídic considera que els canals de participació ciutadana són consultius, per tant no vinculants. Tanmateix, la voluntat política de l’equip de govern és respectar els resultats de la Consulta de Can Sanpere.

Com puc retornar un sobre amb la documentació per votar que no va al meu nom?

Si reps un sobre que no és teu el pots retornar a l’OAC, ells el faran arribar a qui correspongui.